Menu

BMX uitrusting en BMX kledij

Het rijden op een BMX is niet zonder gevaren en tijdens een competitiewedstrijd zou je zwaar ten val kunnen komen. Daarom dragen BMX rijders helmen, truitjes met lange mouwen en een lange broek. Ook handschoenen behoren tot de standaarduitrusting van de BMX racer. De fietshelmen – anders dan bij de gewone fietshelmen voor bijvoorbeeld het wielrennen op de weg – beschermen het volledige gezicht en hoofd van de atleet. Vele BMX rijders dragen ook nog eens elleboog- en kniebeschermers om de schade bij valpartijen te beperken. Soms wordt er zelfs geopteerd voor borstbeschermers, maar deze zien we bij de ervaren rijders zelden.

Een goedgekeurde helm

Een kwalitatieve helm is het belangrijkste onderdeel van een BMX uitrusting. BMX equipment and clothingHet beschermt jou – en je hoofd – tegen gevaarlijke valpartijen, botsingen met andere rijders, andere fietsen of hindernissen zoals rotsen. Voor BMX races heb je een helm nodig die eruitziet als een echte motorhelm waardoor ook je kin afgeschermd wordt. Kijk altijd goed uit naar een label of markering van een officiële keuringsorganisatie die de veiligheid en de stevigheid van de helm garandeert!

Beschermende BMX handschoenen

Het komt er niet op aan of je crasht, maar vooral wanneer je valt, want vallen en crashen maken nu eenmaal onderdeel uit van de sport. Om te vermijden dat je telkens lelijke schaafwonden zou oplopen, heb je nood aan een goed paar handschoenen. Goede handschoenen breken niet alleen je val, maar beschermen je handen ook tegen verwondingen door steentjes en de harde ondergrond van het parcours. Een goed paar handschoenen is zowel stevig als flexibel. Kijk uit naar handschoenen die aan de bovenkant van de hand en de vingers nog eens extra verstevigd zijn.

BMX knie- en elleboogbeschermers

Hoewel een geschaafde elleboog of een kapotte knie niet zo er is als een hoofdwonde, zal je je ook aan deze lichaamsonderdelen goed willen beschermen. Op die manier kan je ten volle van je favoriete sport genieten.