Menu

De spannendste BMX trucs

Om de volgende vijf trucs te leren, heb je eigenlijk alleen een BMX nodig. Vergeet uiteraard ook je helm en beschermkledij niet, want zoals alles in het leven, zal je deze kunstjes alleen met vallen en opstaan onder de knie kunnen krijgen.

De Jay-Hop

Deze truc is wellicht de eenvoudigste om uit te voeren. Hierbij trek je met volle kracht aan je stuur om druk op je achterwiel te zetten. Eens je voor wiel van de grond is, maak je een springende beweging, waardoor je beide wielen zweven.

180 graden

Voor deze truc maak je goed snelheid terwijl je voorwaarts rijdt. Vervolgens trek je je voorwiel op en kijk je achter je schouder om. Van zodra je voorwiel van de grond is, smijt je alle gewicht in je rug achterwaarts totdat je volledig 180 graden bent rondgedraaid.

360 graden

Als je de 180 graden stunt goed kunt uitvoeren, is het tijd om een volledige ronde te maken. Deze 360 graden truc wordt op dezelfde manier uitgevoerd, met dat verschil dat je een keer volledig rond je as moet zien te draaien.

De Catwalk

the CatwalkWe kennen uiteraard allemaal wel de Wheelie en de Catwalk truc is eigenlijk helemaal hetzelfde. Deze stunt komt erop neer dat je een hele tijd op alleen je achterwiel rijdt.

De konijnensprong

We maken het je niet te moeilijk. Door als een konijntje vanuit stilstand met beide wielen in de lucht te springen, voer je een konijnensprong of “Bunny Hop” uit!

Nu je deze trucs onder de knie hebt, kan je beginnen met de oneindige variaties en combinaties van stunts die je je maar kunt bedenken. Het is echter belangrijk dat je je fiets goed kent en aanvoelt. Meer dan in welke sport dan ook geldt in het freestyle BMX’en dat je moet stelen met je ogen en telkens van je collega’s kan leren.